Chutná vám marcipánová hmota?

Víte, že právě vznik této pochutiny se traduje už od dávnověku do orientálních zemí? Tato báječná surovina dává vzniknout krásných zdobením na dortu, na kterém si každý pochutná. Toto tvárné těsto je vytvořené směsí mandlí v ideálním poměru, který zaručuje vláčnost i pevnost zároveň. Dříve se věřilo, že má i léčivé účinky a tak se toto těsto objevovalo i jako dezert na stolech bohaté společnosti. V dnešní době ho cukráři používají zejména při tvorbě dortů, na povlaky nebo na tvorbu úžasných figurek či věcí, které jsou k nerozeznání od pravých. Právě tyto možnosti daly cukrářům možnost být pravými sochaři. A navíc můžete ty krásné a barevné sochy ve finále i sníst.

Cukrářství je řemeslo i umění

Připravit pro rodinnou oslavu nějaký dort, dokáže vesměs každá hospodyňka, která se do takové práce dá. Vytvořit však opravdu krásný zdobený dort, to už je pravým uměním hodným mistra cukrářského řemesla. Velký vliv právě na zdobení měla marcipánová hmota. Díky jejímu používání vznikají nádherné zákusky i dorty pro všechny druhý oslav. Při tvorbě dortů slouží tuhá surovina jako potah, který obalí piškot s krémem a dá tvar jakémukoli pečenému objektu. Další možností provedení jsou postavičky a napodobeniny věcí, které třeba přímo s oslavencem souvisí. Vyrobit pro fotbalistu fotbalový míč, pro děvčátko panenku nebo pro chlapečka autíčko není vůbec žádný problém a oslavence většinou moc potěší.

1200x628-1521537680.png
Chutná vám marcipánová hmota?
5 (100%)1
trika-cz-600-600-carousel-2.png